– Vi vil ha regjeringsskifte og har vært tydelige på at vi ønsker en Sp/Ap-basert regjering, så får KrF finne ut av hva de vil. Det er vårt utgangspunkt, fordi vi har sett at det har vært så mye tro og tvil i KrF, sier Vedum til Dagsavisen. Sp-lederen understreker at han har respekt for de interne prosessene i KrF.

Han mener at KrF vil få mye igjen av et samarbeid med Ap og SV.

Ingen tvil om svaret

– Er du opptatt av å se hele landet, utjevne forskjeller og sikre norsk eierskap til norske naturressurser, så er det ikke noe tvil om at en Sp/Ap-regjering er svaret. Jeg tror mange i KrF også er opptatt av disse sakene, sier Vedum.

KrF-leder Knut Arild Hareide har tidligere sagt at han selv vil antyde hva han tenker om spørsmålet før landsstyremøtet i november. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Haugland opprørt over behandlingen av Hareide

 
Venstre og KrF ønsker ikke tvang i kommunereformen  

Ap inviterer Venstre til avgiftsforlik

Nevrotisk Folkeparti dnPlus (DN+)