– Jeg var ikke alene om å ta feil, men like fullt tok jeg feil. Enkelt og greit, skriver Clinton i boken Hard Choices, som blir utgitt i USA tirsdag. Det skriver avisa Washington Post.

Selv om Clinton har uttrykt anger over avgjørelsen tidligere, er dette den tydeligste uttalelsen hun har kommet med til nå.

Flere partifeller i Demokratene brukte Clintons stemme for invasjonen som et argument mot hennes kandidatur som presidentkandidat i 2008. Barack Obama, som var imot Irak-krigen helt fra begynnelsen av, vant som kjent den kampen.

Clinton skriver også om USAs strategi i Syria i boken. Hun skriver at hun argumenterte for at Obama burde bevæpne de syriske opprørsstyrkene, noe presidenten valgte ikke å gjøre.

Avtalen Obama nylig gjorde med Taliban om å frigi krigsfangen Bowe Bergdahl blir også nevnt. Ifølge Clinton sa hun da det ble aktuelt å utveksle fanger med Taliban, at «å åpne forhandlingsdøren til Taliban vil være vanskelig å svelge etter så mange år med krig».

Les også:
Slipesterk
Her er prisene som lokker salget ut av butikken
- Det tegner et ganske grått bilde av Norge (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.