Wisconsin-guvernør Scott Walker er favoritt blant de mest konservative republikanerne foran nominasjonskampen, ifølge en ny meningsmåling fra Reuters og Ipsos.

Walker har ikke økt sin oppslutning blant de mer moderate velgerne, som utgjør hovedtyngden av republikanerne, men den klare støtten på høyrefløyen gir ham et godt utgangspunkt foran kampen om å bli Republikanernes presidentkandidat.

– Det er aldri en dårlig ting å være konservativ i den republikanske nominasjonskampen. Slik kan han vinne. Spørsmålet er om han kan gjøre det på en slik måte at han ikke skyver bort de moderate, sier David Yepsen ved Southern Illinois-universitetet.

Ifølge målingen har Walker og senator Ted Cruz støtte fra rundt en firedel av de mest konservative velgerne hver. De konservative utgjør bare rundt 10 prosent av de republikanske velgerne, men de er de mest aktive i nominasjonskampen.

Blant alle republikanske velgere har Walker en oppslutning på 11 prosent, bak tidligere Florida-guvernør Jeb Bush og tidligere Arkansas-guvernør Mike Huckabee.

Blant de moderate republikanerne får Walker bare 7 prosent, bak seks av de andre kandidatene. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Schibsted kjøper rubrikkside i Mexico

Tatt på sengen av oljeprisen: - Vi visste ikke hvor den stoppet

Se DNTV: Trykk på en knapp, så parkerer luksusbilen av seg selv

Trykk på en knapp, så parkerer luksus-BMW-en seg selv
Ved hjelp av radar og kameraer snirkler BMWs 7-serie seg inn i en garasje.
00:21
Publisert: