Regjeringen i London har ønsket å begrense adgangen til britiske velferdsytelser for personer fra andre EU-land. Nå sier regjeringskilder til avisene Times, Telegraph og Independent at dette kravet kan bli satt til side dersom man blir enig om andre måter å begrense tilflyttingen til Storbritannia på.

En karanteneperiode på fire år før andre EU-borgere kan få tilgang til britiske velferdsytelser var ett av kravene da Cameron gikk inn for å reforhandle Storbritannias medlemskap i unionen.

Å kutte dette kravet kan bety at den varslede folkeavstemningen om fortsatt britisk medlemskap kan fremskyndes til juli neste år, melder The Independent.

EU-lederne skal diskutere britenes betingelser under et toppmøte i Brussel denne uken.

– Innvandring fra EU er en stor bekymring for det britiske folket. Det som er viktig er at problemene blir løst, ikke detaljene i hvordan dette skjer, sier en kilde til avisen.

Telegraph siterer en høytstående byråkrat som sier at fireårsregelen er utgangspunktet for diskusjonene som venter, men at Cameron er åpen for andre ideer dersom de er bedre. Statsministerens kontor har ikke besvart forespørsler om å kommentere opplysningene.

 

Les også: Hyttesalget tar av: - Dette er et toppår

Så partneren selge idéen og hoppe av til en godt betalt jobb

De krangler om et skipsvrak og last verdt flere milliarder

 

Se også:

Hvordan lykkes som gründer?

Hvordan lykkes som gründer?
Her er gasellenes beste tips.
01:10
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.