Det skjer kun dager før statsminister David Cameron drar til Brussel for å forhandle om forlenget medlemskap.

Meningsmålingen er uført av ICM for kampanjen som fronter nei til EU. Den viser at 50 prosent er imot EU-medlemskap dersom man utelukker velgere som ikke har bestemt seg, skriver Daily Telegraph. Dersom man tar med gjengen som sier «vet ikke», er 42 prosent imot, mens 41 prosent ønsker at Storbritannia fortsatt skal være en del av unionen som nå teller 28 land.

Cameron drar torsdag til Brussel med håp om å styrke britenes kort i reforhandlingene om medlemskap. Storbritannia skal holde folkeavstemning om EU-medlemskap innen utgangen av 2017.

Det har vært spekulert i at Cameron vil droppe kravet om å begrense adgangen til britiske velferdsytelser for personer fra EU-land. Men det avhenger av at man blir enige om andre måter å begrense tilflyttingen til Storbritannia på.

I ICM-målingen sier 45 prosent av velgerne at de ønsker å forlate EU dersom man opprettholder rettighetene til å bevege seg fritt innenfor unionens land. Med samme utgangspunkt sier 40 prosent «ja» til EU. (©NTB)

Les også:

Lager minihotell med Airbnb

- Nesten positivt at oljeprisen er lav nå

Se DNtv: Slik blir du klar for vinterløping

Slik blir du klar for vinterløping
- Ingen grunn til å droppe utetreningen når vinteren kommer.
01:46
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.