Statoils sjef for norsk sokkel Øystein Michelsen overleverte tirsdag utbyggingsplan (PUD) for Vigdis Nordøst til Olje- og energidepartementet.

Vigdis Nordøst er et av Statoils fasttrack-prosjekter, som består av et relativt lite funn som Statoil arbeider med å sette raskt i produksjon. I fasttrack-prosjektene har Statoil gått bort fra skreddersøm og satser i stedet på standardløsninger for å få ned utbyggingskostnader og gjøre det lønnsomt å produsere også mindre funn.

Vigdis Nordøst skal bygges ut som en satellitt til Snorre, med forventet produksjonsstart i 2012.

- Dette er årets andre PUD vi leverer. Vi skal levere inn ytterligere syv PUDer i løpet av året, lovte Michelsen da han overleverte plan for utbygging og drift til statssekretær Per Rune Henriksen på Energikonferansen i Bergen tirsdag.

FMC Technologies ble allerede på tampen av fjoråret tildelt kontrakt for bygging av blant annet brønnhodesystemer og undervannstrær.

Produksjonsstart er planlagt til desember 2012.

Les også: - Den oljen er som champagne (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.