USAs president Barack Obama vil onsdag presentere en ny plan for å ta tak i USAs anstrengte finansielle situasjon, som et alternativ til forslaget om budsjettkutt som ble lagt frem av Republikanerne i forrige uke.

Det skriver Financial Times onsdag.

Den nye planen vil ifølge avisen innebære en erkjennelse fra Det hvite hus av at dets budsjettforslag for 2012 ikke gikk langt nok i å håndtere de eskalerende kostnadene i de største myndighets- og pensjonsprogrammene som er hovedkilden til finansielle problemer de kommende tiårene.

Planen gjenspeiler også et ønske fra Obama-administrasjonen om å presentere et detaljert svar, og en alternativ visjon, til den langsiktige finansielle planen som ble lagt frem av republikanerne.

Representantenes hus skal denne uken stemme over et budsjettforslag som kutter 4.400 milliarder dollar av budsjettunderskuddet det kommende tiåret, ved hjelp av en gjennomgåelse av Medicare og Medicaid, de to helsesystemene for eldre og fattige amerikanere, mens selskaps- og personbeskatningen skal senkes fra 35 prosent til 25 prosent.

Dette forslaget har ført til bred kritikk blant demokrater, som sier at det påfører sårbare amerikanere for store byrder.

-Hva dette ikke demonstrerer, er den form for balanse denne presidenten mener vi bør utøve når vi tar tak i disse langsiktige behovene, sa Jay Carney, pressesekretær i Det hvite hus, tirsdag.

Les også: Dystert på Wall Street (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.