Havyard har inngått avtale med bestilleren av nybygg 126, et Havyard 833 WE plattform forsyningsskip, om utsettelse av leveringen av skipet til 2019 forutsatt forskuddsbetaling.

Det fremkommer av en melding fra selskapet tirsdag.

Bestiller har foreløpig ikke lykkes med langtidsbeskjeftigelse, noe som er en forutsetning for å skaffe langtidsfinansiering i dagens marked, og partene har derfor avtalt at bestiller skal innbetale en ytterligere forskuddstermin som vilkår for å utsette leveringen av skipet til april 2019, heter det.

Betalingsfristen er satt til tidlig i januar 2017.

En utsettelse av leveringstiden til 2019 vil føre til lavere kapasitetsutnyttelse ved Havyard sitt verft i 2016 og 2017, samt utsettelse av fortjeneste fra prosjektet.

Les også:
Vil skape 100 millioner arbeidsplasser
Norsk-kinesere mot formuetoppen med eiendomshandel
– Vi kommer til å få mye kjeft

DNtv anbefaler: Test av Playstation VR

- Dette er bra!
DNs teknojournalist tester Play Station VR.
02:57
Publisert:

DNs podkast Finansredaksjonen: Derfor når oljeprisen 60 dollar. Hør DNBs oljeanalytiker Torbjørn Kjus fortelle DN-kommentatorene Bård Bjerkholt og Thor Christian Jensen hvorfor han tror Opec vil lykkes denne gangen.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.