Sevan Marine iverksetter ytterligere sparetiltak. Blant disse er frivillige lønnskutt blant ansatte og toppledelse.

Det kommer frem i selskapets kvartalsrapport onsdag.

Andre tiltak som trekkes frem er redusert arbeidstid og forenkling av organisasjonsstrukturen.

Styret tror 2016 vil forbli et tøft år, med vedvarende utsettelser på mange nøkkelprospekter. Selskapet er imidlertid overbevist om at det vil tjene penger i 2017.

«Sevan Marine har nylig opplevd substansielt økt interesse for selskapets unike design, fra mange høykvalitetsaktører i det globale olje- og gassmarkedet», heter det i rapporten.

Trøbbel

Sevan har vært t i hardt vær den siste tiden.

Sevan innledet i februar granskning av avtaler for en halv milliard kroner inngått med selskaper kontrollert av Sevan-gründer Arne Smedal, som står bak Logitel Offshore og CeFront Technology.

Smedal er også siktet for grov korrupsjon av Økokrim i kjølvannet av tre riggkontrakter som ble inngått i perioden 2005 til 2008 mens han var styreleder i Sevan Marine.

Sevan har varslet er søksmål på «over 50 millioner dollar» mot Logitel og deres nåværende eier Teekay.

Denne uken varslet også styreleder Siri Hatlen at hun ikke ønsker å fortsette som styreleder i selskapet.

Røde tall

Sevan Marine fikk et resultat før skatt på -8 millioner dollar i første kvartal 2016, mot -4 millioner dollar i samme kvartal året før.

Det fremgår av selskapets kvartalsrapport onsdag.

Driftsresultatet ble -7 millioner dollar, av driftsinntekter på 21 millioner dollar.

Selskapet har besluttet å ikke utbetale utbytte for 2015. For 2016 kan det vurderes et ekstraordinært utbytte avhengig av utviklingen i løpet av året, heter det i rapporten.

Les også:
Satset én million på barnebursdager
Asia i dag: Slipper løs ulveflokk mot Disney i Kina
– Jeg tror det helt klart er en betydelig streikefare
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.