Oljeselskapet Okea venter at det kommer til en avtale med Repsol rundt operatørskapet på Yme-feltet innen en måned.

Der sier konsernsjef Erik Haugane i Okea til TDN Finans torsdag.

- Vi diskuterer med Repsol hvordan vi skal gjøre det med overgangen, og bør bli enige i løpet av en måned. Da skal de formelle beslutningene om å bygge ut tas, sier Haugane.

Olje- og energidepartementet sier at Repsol ikke kan forlate sitt operatøransvar, og Okea reforhandler kontrakten. Okea vil overta operatørskapet på et senere tidspunkt.

- Vi har en plan om å levere plan for utvikling og drift innen årslutt, men det er opp til Repsol som er operatør, sier Haugane.

Okea vokser raskere enn ventet og har behov for mer kapital.

- Vi er i dialog med Seacrest om å få inn flere fond, og vi er også i dialog med andre investorer, sier Haugane.

Han ønsker ikke at Okea skal være på børs, men sier at det avhenger av investorene.

- Hvis børsnotering er et nødvendig onde for å få tak i penger, så havner vi på børs før vi ønsker, sier Haugane.

Hør DN-podcast om septemberskrekken: Sjefstrateg Peter Hermanrud i Swedbank forklarer hvorfor aksjemarkedet gjør det så dårlig i september.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt fra DNtv:

Her er den første iphonen uten plugg
Da Apple viste fram iPhone 7 onsdag kveld, skjedde det som har vært diskutert og fryktet blant enkelte i forkant. Selskapet har nemlig bestemt seg for å fjerne muligheten for å koble til hodetelefoner via minijack på den neste iPhonen.
01:29
Publisert:
 

- Tenk deg om før du låner til pipa
DNs Bård Bjerkholt kommenterer boligprisene.
03:31
Publisert: