Det bekrefter kommersiell direktør Ola Borten Moe overfor TDN Finans mandag etter at Teknisk Ukeblad viste til en pressemelding mandag.

Moe sier at selskapene ikke kommer til å si noe om prisen i avtalen.

- Planene er å dra nytte av de brønner, brønnrammer og lagertanker som er der og bruke dette til å sette feltet i produksjon, sier han.

Skandaleplattform

Plattformen som ligger på feltet vil måtte fjernes for de tidligere lisenspartnernes regning, opplyser Moe.

Yme-plattformen kostet 11,5 milliarder kroner, og operatøren Talisman fikk den aldri i drift.

Den må skrotes fordi den ikke holdt mål etter norske standarder. Skandaleplattformen skal hugges opp her til neste år av Veolia, som har leid 100 mål av tomten i 25 år.

Ingen øvrige endringer

Det er ikke endringer i eierskap hos de øvrige lisenseierne, som er Lotos, Wintershall og Qufpec Norway med henholdsvis 20,10 og 10 prosent.

Okea er et nystartet oljeselskap i Trondheim, navngitt etter fornavnene til de fire gründerne. Bak selskapet står Sp-nestleder og tidligere olje- og energiminister Ola Borten Moe, tidligere journalist Knut Evensentidligere, Det norske-sjef Erik Haugane og oljeveteranen Anton Tronstad.

Under planlegging

Administrerende direktør Erik Haugane i Okea sier til TDN Finans at det er for tidlig å si hvilken type utbygging selskapet tar sikte på eller når selskapet håper å starte produksjon på feltet.

- Det er først nå etter at vi har avtalen med Repsol at vi kan innlede diskusjonen med resten av partnerskapet. Vi vil da ta alle innspill og ikke minst alle de utredninger som allerede er gjort, før vi legger en fast prioritert plan, sier han.

Basisplanen er å benytte det som allerede er investert i brønner og subseautstyr, opplyser Haugane.

- En produksjonsplattform til erstatning for den som nå fjernes, er den nærliggende løsning. Vi får se hva leverandørene kan stille opp med, sier han.

Les også:

Se, en fabrikksjef som ikke må si opp folk

Asia i dag: - En «do-or-die»-situasjon for Telenor i India

Venter fullt trøkk i markedet

Se DNtv: Derfor velger Mads Hagen (53) å gjennomføre en plastisk operasjon

Mats skar vekk dobbelthaken
Mads Hagen (53) er en av stadig flere menn som velger å gjennomføre en plastisk operasjon for å endre på utseendet sitt.
07:49
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.