- Det er ingen lett vei å gå, og vi kan ikke kjøpe oss ut av det med oljepengebruk. Vi står foran en alvorlig omstilling. Regjeringen er på vei og har startet arbeidet, sier Solberg til NTB.

I sin årlige tale om tilstanden i norsk økonomi ba sentralbanksjef Øystein Olsen politikerne om å bremse oljepengebruken.

- Mitt råd er: La oss ikke tøye strikken lenger. La oss vise tilbakeholdenhet og forsiktighet og holde igjen på pengebruken, sa Olsen.

Statsminister Erna Solberg mener dagens nivå er passe.

- Det Olsen anbefaler er et nivå på linje med det som er i dag, cirka tre prosent av bruttonasjonalprodukt. Det er omtrent det vi har hatt de siste tre årene, litt mer før det, sier Solberg til NTB.

Les også: - Kan være fristende å øke pengebruken (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.