I sin årlige tale sa sentralbanksjef Øystein Olsen torsdag at «epoken med opptrapping av bruken av oljeinntekter kan ligge bak oss.»

- Jeg tror det er viktig å understreke at Norge fortsatt skal bruke mye oljepenger de neste årene. Det perspektivet sentralbanksjefen trekker opp, er at vi skal fortsette å følge det regelverket vi har trukket opp, nemlig at vi skal kunne nyte godt av den avkastningen oljefondet gir. Det vil gi oss muligheter for fortsatt å bruke oljepenger også i årene som kommer, sier Jensen til NTB på spørsmål om hun er beredt til å følge rådet om å ikke bruke mer oljepenger i kommende budsjetter.

- Det som er den viktige delen av talen, handler om omstillingen norsk økonomi skal inn i, og som denne regjeringen har snakket om helt siden vi tiltrådte, nemlig at vi må omstille økonomien og legge til rette for at vi kan vokse i andre næringer fremover, sier Jensen.

Les også: - Kan være fristende å øke pengebruken (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.