Beslutningen ble nylig tatt av styret i det norske datterselskapet, som er heleid av morselskapet GE Oil & Gas, skriver E24.no.

Kommunikasjonssjef Ivar Simensen for GE i Norge sier at det er snakk om rundt 125 til 145 stillinger fordelt på kontorene i Trondheim, på Billingstad og i Sandvika.

– Dette omfatter både folk i staben og ingeniører, sier han.

I Norge har konsernet rundt 1.000 ansatte i olje- og gassvirksomheten.

Simensen sier kuttene hovedsakelig er forårsaket av tøffere tider i oljebransjen, og at de ansatte som nå rammes, tilbys økonomiske sluttpakker og bistand til å finne nye jobber andre steder i GE-konsernet.

– Det handler om at vi har et ønske om å samle våre prosjektmuskler, sier han og understreker at stillingene opprettes i oljebyene Bristol og Aberdeen, ikke London.

De siste månedene har flere selskaper i den norske oljenæringen, som Aker Solutions, Transocean, Halliburton, Aibel og Subsea 7, til sammen kuttet flere tusen stillinger i Norge.

Kuttene var ventet etter at selskapet meldte at nedkjæringer kunne komme tidligere denne måneden. Størrrelsen på kuttene var imidlertid ikke kjent.

Les også:
Venter ny urolig natt i Hongkong
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.