Saudi-Arabia vurderer å børsnotere det statseide oljeselskapet Saudi Aramco, som trolig er verdens mest verdifulle selskap.

Det skriver The Economist på sin nettside torsdag.

Den saudiske visekronprinsen Muhammed bin Salman kom med uttalelsene under et intervju 4. januar. En beslutning vil bli tatt de kommende månedene, sier han til bladet.

- Personlig er jeg entusiastisk til dette steget. Jeg tror det er i det saudiske markedets interesse, og det er i Aramcos interesse, sier bin Salman til The Economist.

Prinsen har nylig holdt to møter på høyt nivå rundt mulig børsnotering.

Offisielle talsmenn sier det foreløpig vurderes alt fra notering av noen av petrokjemi- og andre nedstrømselskaper til notering av aksjer i morselskapet, som inkluderer råoljeproduksjon.

Det er snakk om i første omgang å notere muligens fem prosent av selskapet i Riyadh.

Etterhvert kan andelen økes, men landet vil uansett beholde kontroll på selskapet, ifølge The Economist.

Les også: Iran anklager Saudi-Arabia for ambassadeangrep i Jemen
Frykter oljeprisen kan nå 25 dollar

Oljeprisen mot 30 dollar torsdag morgen  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DN Tv: Verdensøkonomien på 30 sekunder
Verdensøkonomien på 30 sekunder
Aksjemarkedet i Kina er i hovedsak et spille Casino, sier sjefsøkonom i Swedbank, Harald Magnus Andreassen.
00:31
Publisert: