BW Offshore har signert en ny syvårskontrakt med Premier Oil for en flytende produksjons- og lagringsenhet (FPSO) til å operere på Catcher-feltet på britisk sokkel, ifølge en melding tirsdag.

Kontrakten omfatter også opsjoner innen feltets liv på ti år, og kontraktsverdien totalt anslås til 2,3 milliarder dollar, rundt 13,8 milliarder kroner.

FPSOen har en prosesskapasitet på 60.000 fat olje per dag og en lagringskapasitet på 650.000 fat.

BW Offshore vil bestille et nytt skrog fra Japan for prosjektet, som etter planen skal starte produksjon i midten av 2017.

Prosjektet finansieres av en lånefasilitet på 800 millioner dollar i tillegg til BW Offshores eksisterende likviditet, fremgår det.

BW Offshore ble tildelt en FEED-studie av Premier Oil som del av anbudsprosessen i fjerde kvartal 2012, og har siden utført omfattende engineering-undersøkelser på prosjektet i løpet av 2013 og første kvartal 2014.

Les også:
Kinas industrimaskineri faller tilbake
Røkke-verft casher inn på salg av skipsandeler
Oljeprisene svekker seg moderat før lagertall  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.