I juni i fjor snappet Det norske oljeselskap opp det britiske oljeselskapet Marathon Oils norske virksomhet. Siden har oljeprisen mer enn halvert seg.

Det norske skriver nå ned rundt 320-340 millioner dollar, mellom 2,4 og 2,6 milliarder kroner i regnskapet for fjerde kvartal 2014. Nedskrivningen består hovedsakelig av teknisk goodwill og vil være uten kontanteffekt før og etter skatt, ifølge en melding fredag.

Selskapet viser til at i henhold til regnskapsstandarden om oppkjøp, balanseførte Det norske økonomisk goodwill på rundt 300 millioner dollar og teknisk goodwill på rundt 1.200 millioner dollar som en følge av oppkjøpet av Marathon Oil Norge.

Videre opplyses det at etter oppkjøpet av Marathon Oil Norge har Det norske konkludert med at selskapets funksjonelle valuta er amerikanske dollar.

Endringen i funksjonell valuta fra norske kroner (NOK) vil ha effekt fra 15. oktober 2014, som er gjennomføringsdatoen for oppkjøpet av Marathon Oil Norge.

Regnskapet for fjerde kvartal 2014 publiseres den 25. februar 2015 og vil dermed bli rapportert i amerikanske dollar. Balansen har blitt konvertert til amerikanske dollar med valutakurs på 6,6161 per 15. oktober 2014, fremgår det.

Markedet synes ta godt imot nyhetene. Det norske-aksjen stiger 0,42 prosent til 38,31 kroner.

Les også:
Pålegger oppdretterne å betale for rømt fisk

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.