Swedbank oppgraderer DNO International fra nøytral- til kjøpsanbefaling, samtidig som kursmålet høynes fra 22 til 28 kroner. Meglerhuset ser et bedret forhold mellom risiko og avkastning, ifølge en oppdatering torsdag.

Swedbank mener den positive nyhetsstrømmen man har sett de seneste månedene ikke er reflektert i aksjen. De viser særlig til tre utviklinger.

Det ene er den nye regjeringen i Bagdad. Meglerhuset merker seg at den virker mer positiv overfor Erbil, blant annet illustrert av at kurderne er representert i flere ministerposter. Sannsynligheten for at partene klarer å nå en løsning på uenighetene regnes derfor som høyere.

Det andre er at den nye Bagdad-regjeringen virker villig til å betale for tidligere oljeeksporter. Dette er ikke bokført i DNOs regnskap.

Det vises også til at en solid mengde tankskip har forlatt Ceyhan med kurdisk olje og uttalelser fra Genel Energy, som hevder at alt av selskapets oljeeksport fra Kurdistan har vært lovlig.

Analytikerne estimerer en verdi på eksportene fra første og ut tredje kvartal opptil 200 millioner dollar for DNO. Dette er ikke inkludert i estimatene, men analytikerne tipper at man vil se en eksportbetaling i størrelsesordenen 100 millioner dollar innen utgangen av året.

Den siste utviklingen Swebank viser til er den økte innsatsen for å bekjempe opprørsgruppen IS, hvor ytterligere land har vedtatt å bidra militært.

Les også:
God for over 100 milliarder
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.