Selskapene bør bekjempes på samme måte som apartheid-regimet i Sør-Afrika, mener fredsprisvinneren.

Bakgrunnen for Tutus oppfordring er klimautslippene som oppstår ved bruk av fossile energikilder.

«Det gir ingen mening å investere i selskaper som undergraver fremtiden», skriver den sørafrikanske erkebiskopen i en kronikk i avisen The Guardian.

Tutu uttrykker sterk støtte til en kampanje som forsøker å overbevise investorer om å trekke pengene sine ut av kull-, olje- og gasselskaper. Kampanjen ble startet i USA og vokser raskt, ifølge forskere ved Universitetet i Oxford.

«Folk med samvittighet må kutte båndene sine til selskaper som finansierer klimaendringenes urettferdighet. Vi kan for eksempel boikotte arrangementer, idrettslag og innhold i mediene som sponses av energiselskaper som baserer seg på fossilt brensel», skriver Tutu i kronikken.

Den ble publisert i forkant av en ny rapport fra FNs klimapanel om mulige løsninger på klimaproblemet som legges frem palmesøndag. (©NTB)

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.