Oljeselskapet Statoil har påvist nye oljevolumer i D-strukturen i nærheten av Grane-feltet i Nordsjøen, ifølge en melding tirsdag.

Volumene i funnet anslås til å være i størrelsesorden 30 - 80 millioner fat utvinnbar olje.

– Vi er fornøyd med å ha påvist nye oljeressurser i Grane-området. Feltnær leting er en viktig del av Statoils leteportefølje på norsk sokkel. Det gir oss verdifulle fat som er viktig for å forlenge levetiden på våre installasjoner, sier May-Liss Hauknes, Statoils direktør for leting i Nordsjøen i meldingen.

Brønnen som ble boret av boreriggen Transocean Leader, påviste en oljekolonne på 25 meter i Heimdal-formasjonen, opplyses det.

– Vi vil vurdere tilkobling til det nærliggende Grane-feltet som en av utbyggingsløsningene for funnet, sier Gro Aksnes, Statoils direktør for områdeutvikling i Drift Vest.

Les også:
Dagens aviser på 1-2-3
Mer lyn og torden for Gjensidige  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.