Det østerrikske oljeselskapet OMV, operatør for utvinningstillatelse 527 i Barentshavet, har påtruffet en 20 meters oljekolonne med letebrønnen 7324/7-2, om lag 315 kilometer nord for Hammerfest, opplyser Oljedirektoratet i en melding torsdag.

Foreløpige beregninger av størrelsen på funnet er mellom tre og åtte millioner standard kubikkmeter utvinnbar olje.

OMV opplyser at foreløpige estimater for Hanssen-undersøkelsesbrønnen 7324/7-2 i utvinningstillatelse 537 i Barentshavet er på 20-50
millioner fat, hvorav mesteparten er olje.

OMV bekrefter potensialet for hele Wisting-området, hvor Hanssen-brønnen befinner seg, på 200-500 millioner fat oljeekvivalenter.

- Jeg er begeistret over bekreftelsen av potensialet til Wisting-området. OMVs strategi for å etablere Norge som et kjerneområde for leting og produksjon har god fremgang, sier ansvarlig styremedlem for E&P i OMV, Jaap Huijskes i en kommentar.


Statoil er medeier i PL537, med en eierandel på 15 prosent, mens OMV eier 25 prosent. De resterende eierne er Idemitsu Petroleum, Petoro og Tullow Oil, med 20 prosent hver.

Les også:
Libya-spekulasjoner trekker ned oljeprisene  
Norwegian vil fly til India og Hongkong (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.