Spenningen stiger før søndagens oljemøte i Qatars hovedstad Doha.

Nå advarer Saudi-Arabias mektige kronprins, Mohammed bin Salman (30), om at landet ganske raskt kan øke oljeproduksjonen med mer enn én million fat per døgn.

Dette vil bety en daglig produksjon på 12,5 millioner fat, ifølge Bloomberg News.

- Jeg sier ikke at vi burde produsere mer, men at vi kan produsere mer, sier Mohammed bin Salman, ifølge nyhetstjenesten.

Stiller ikke

Oljetoppmøte i Doha holdes utenfor den etablerte Opec-strukturen, og samler ovet et dusin store oljeprodusenter. Landene skal forhandle om en avtale om å fryse oljeproduksjonen på januar-nivået.

Det er verdens to største produsenter, Russland og Saudi-Arabia, som særlig har ønsket å møtes.

Torsdag uttalte Saudi-Arabias kronprins at landet ikke vil fryse produksjonen med mindre Iran gjør det samme, skrev Bloomberg News.

Fredag ble det klart at Irans oljeminister dropper Doha-møtet. Dette sendte oljeprisen rett ned, med nesten to dollar fatet til 42,35 dollar fatet.

Viktig effekt

Oljeanalytiker Thina Saltvedt understreker i en fersk oppdatering at det i realiteten kun er Iran og Saudi-Arabia som kan øke produksjonen betydelig fra januar-nivå.

- Den viktigste effekten av en avtale vil sannsynligvis være at fallet i amerikansk produksjon ikke vil kompenseres med økt Opec-produksjon på toppen av at Iran er tilbake i markedet, skriver Saltvedt.

I skrivende stund noteres prisen på Nordsjøolje (Brent 1.posisjon) til 42,85 dollar fatet.

Les også:

- Åpenbart at lønnspakken ikke samsvarer med jobben som er gjort

Dette kan få oljeprisen til å stupe igjen

Fått med deg denne?

Trendene på to hjul
Dette er motorsyklene som gjelder i år.
03:29
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.