Det svenske oljeselskapet Lundin fikk et driftsresultat før avskrivninger (ebitda) på 382 millioner dollar i tredje kvartal. Aldri før har Lundin levert et så sterkt underliggende driftsresultat. Ifølge selskapet var også kontantstrømmen fra driften rekordsterk i kvartalet.

– Med disse gode resultatene er vi trygt i rute for å oppnå eller overgå det høyeste estimatet i vår guiding for produksjonen i 2017. Samtidig forventer vi nå at våre driftskostnader vil bli lavere enn guidingen som er gitt for året, sier Lundin-sjef Alex Schneiter i en pressemelding.

Han påpeker at det rekordsterke driftsresultatet er drevet frem av sterk produksjon fra selskapets viktigste felt. Høyere oljepris bidrar også til den gode resultatet.

Store kostnadskutt

Lundins produksjon i tredje kvartal overgikk det som selskapet på forhånd hadde guidet, og selskapet venter nå at fullårsproduksjonen vil være i den øvre delen av produksjonsintervallet på mellom 80 og 85 tusen fat per dag som er blitt guidet tidligere.

Lundin nedjusterer samtidig guidingen for utviklingskostnadene i 2017 fra 1085 millioner dollar til 980 millioner dollar.

Ifølge Lundin fortsetter forbedringene knyttet til utbyggingen av Johan Sverdrup-feltet både med tanke på fremdrift og ytterligere kostnadskutt. Første fase at utbyggingen er nå 60 prosent fullført. Kostnadene for første fase er rundt 25 prosent lavere enn i den opprinnelige utbyggingsplanen. Andre fase forventes å bli 50 prosent billigere enn planlagt. (Vilkår)

Telemark vil ha vinter-OL
Sentrale idrettsledere i Telemark jobber med å få vinter-OL til fylket i 2026. Planene om en ny norsk OL-søknad ble lansert på en pressekonferanse tirsdag.
01:01
Publisert: