Ifølge Wall Street Journal ser oljekartellet Opec et fall i verdensøkonomien på 3,7 prosent, mot tidligere anslag på 3,4 prosent. Det nye anslaget skal komme i kjølvannet av en voldsom økning i tilfeller av koronasmitte i verden.

Opec publiserte på tirsdag en rapport der den nye prognosen kommer frem.

Samtidig trekker Opec frem at det finnes tegn på at oljesektoren har begynt å hente seg inn, etter at flere store oljeprodusenter har samarbeidet om produksjonskutt og en strammere balanse mellom tilbud og etterspørsel.

I den månedlige rapporten sa kartellet at det forventet at verdens etterspørsel etter olje ville øke med 7 millioner fat per dag neste år, etter en forventet nedgang på 8,9 millioner fat per dag i 2020.

Ifølge kartellet vil markedet gradvis stabilisere seg i andre halvdel av 2020, for så å hente seg inn i løpet av 2021 hovedsakelig på grunn av forbedret økonomisk moment.

Kartellet la til at prognosen for 2021 var avhengig av «betydelig usikkerhet» og antok at «ingen ytterligere ulemper risikerer å materialisere seg.»(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.