– Jeg er stolt over å kunne tilby 69 nye utvinningstillatelser i årets TFO-runde. Selskapenes store interesse for å få tilgang til nytt leteareal viser at næringen har stor tro på den fremtidige verdiskapingen på norsk sokkel, sier olje- og energiminister Sylvi Listhaug (Frp) i en pressemelding.

Utdelingen ble annonsert i forbindelse med statsrådens besøk på bransjetreffet Oljeindustripolitisk Seminar i Sandefjord tirsdag.

Olje- og energiminister Sylvi Listhaug annonsertre utdelingene under sitt besøk på bransjetreffet Oljeindustripolitisk Seminar i Sandefjord tirsdag.
Olje- og energiminister Sylvi Listhaug annonsertre utdelingene under sitt besøk på bransjetreffet Oljeindustripolitisk Seminar i Sandefjord tirsdag. (Foto: Gunnar Lier)

Utvinningstillatelsene fordeler seg på Nordsjøen (33), Norskehavet (23) og Barentshavet (13), og til sammen 28 selskaper.

– Letingen som nå skal skje i arealene som tildeles vil forhåpentligvis resultere i nye funn. Dette er viktig for å sikre lønnsomme arbeidsplasser, verdiskaping og statlige inntekter fremover for Norges største næring, fortsetter Listhaug.

Årets tildeling er lavere enn i fjor, da det ble delt ut 83 lete- og utvinningstillatelser til 33 selskaper i TFO-runden. Dette var var rekord.

Tilbud gis til følgende selskaper:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.