Ulike aktører i Storbritannia har delte meninger om hvilken effekt tiltakene finansminister George Osborne la frem for oljesektoren i Nordsjøen vil ha.

Direktør Malcolm Webb i Oil & Gas UK sier til Financial Times at tiltakene til Osborne legger grunnlaget for regenerering av britisk del av Nordsjøen. Han mener at det nå er opp til sektoren å levere kostnads- og effektivitetsforbedringer for å sikre at de er konkurransedyktige.

Historiske tap

Analytiker Chris Wheaton i Allianz Global sier til Financial Times at mange små aktører ikke betaler skatt på grunn av tap på historiske investeringer.

- Endringene kunngjort i dag vil ikke ha noen gevinst på kort sikt for disse selskapene. Det burde blitt innført leteinsentiver, som overførbare skatt, slik at leteselskaper kan hente kapital gjennom å selge skattetap, sier Wheaton.

Direktør for global olje- og gasskatt Julian Small i Deloitte sier til Wall Street Journal at tiltakene til Osborne vil bedre økonomien til mange marginale felt.

Budsjettiltakene vil ikke bremse oppkjøps- og fusjonsaktiviteten blant selskaper som sliter i Nordsjøen, mener partner Norman Wisley i advokatfirmaet CMS, ifølge Bloomberg News.

Les også:
  - Klart at prisene er for høye
Slik kan husholdningene redde Norges økonomi
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.