Prisene på oljekontrakter stiger onsdag morgen for andre dag på rad, og ligger opp i mot halvannen dollar høyere pr fat enn de gjorde da Oslo Børs stengte tirsdag.

Prisene kommer tilbake fra de laveste nivåene på en uke, i en situasjon med oppgang i asiatiske aksjemarkeder, i råvaremarkedet generelt, og i fremvoksende økonomiers valutaer, skriver Bloomberg News.

Japanske aksjer viser sin sterkeste oppgang på ti måneder, mens valutaene til fremvoksende økonomier og land med høy råvareproduksjon styrkes på bakgrunn av optimisme om at Kina klarer å stabilisere sine finansmarkeder.

Bloomberg Commodity Index for 22 råvarer, inkludert olje og metaller, ligger an for sin høyeste notering hittil i måneden.

«For pessimistisk»

- Markedet har vært for pessimistisk. Så snart det begynner å stabilisere seg, vil vi oppleve i det minste en liten stund med oppgang, sier Ric Spooner, sjefanalytiker i CMC Markets i Sydney, til Bloomberg News.

Estimater nyhetstjenesten har innhentet, viser at oljelagrene i USA ventes å ha steget med 250.000 fat i løpet av uken frem til 4. september. USAs energiinformasjonskontor (EIA) offentliggjør tallene torsdag ettermiddag.

- Det er fortsatt rikelig med tilgang på olje. Volatiliteten vil fortsette, sier Jonathan Barratt, investeringssjef i Ayers Alliance Securities i Sydney

Oljeprisen opp

Prisdifferansen mellom Brent og WTI er det seneste døgnet utvidet med 19 cent, slik at Brent-premien onsdag morgen er på 3,68 dollar per fat.

WTI 1. posisjon, som er oktober-kontrakten, noteres til 46,13 dollar per fat onsdag morgen, opp 19 cent dollar fra foregående handelsdag, da kontrakten falt 11 cent til 45,94 dollar fatet. Oljebørsen Nymex var stengt mandag, på grunn av feiringen av Labor Day i USA.

Da Oslo Børs stengte tirsdag, lå WTI-prisen på om lag 44,86 dollar per fat.

Brent 1. posisjon, som er oktober-kontrakten, handles for 49,81 dollar per fat onsdag morgen, opp 28 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten steg 1,90 dollar til 49,53 dollar fatet.

Prisen lå på om lag 48,63 dollar pr fat ved stengetid for Oslo Børs tirsdag.

Brent spot for umiddelbar levering noteres onsdag morgen til 49,78 dollar per fat, opp 48 cent fra foregående handelsdag, da prisen ble styrket med 1,59 dollar til 49,30 dollar per fat.

Les også på DN.no:

Asia i dag: Børsfest underveis i Asia

British Airways-fly tok fyr under avgang i Las Vegas  

Her er Finlands knalltøffe krisetiltak

Se DNTV:

Får Eggen og «Drillo» på laget

Får Eggen og «Drillo» på laget
Fotballlegendene Egil Dillo Olsen og Nils Arne Eggen troppet tirsdag opp på Voldsløkka i Oslo for å spille inn reklamefilm for magasinet Josimar. Sammen med reklamebyrået Heisolt stiller de opp gratis for å fronte det norske nisjetidstidsskriftet.
01:57
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.