Prisen på både europeisk og amerikansk olje får seg et kraftig løft mandag ettermiddag.

Et fat av nordsjøoljen Brent med levering om én måned er opp over 1,70 dollar sammenlignet med dagens laveste nivåer. Et fat handles i skrivende stund til 45,32 dollar, mens dagens bunnpunkt var på 43,57 dollar.

Prisen på tilsvarende kontrakt for den amerikanske referanseoljen WTI er opp rundt 1,50 dollar per fat til 41,24 dollar sammenlignet med dagens laveste nivåer.

Følg oljeprisutviklingen i DN børs og marked

Oljeprisoppgangen kommer etter at meldinger om at Saudi-Arabias regjering er «klar til å gjøre det som trengs for å stabilisere oljemarkedet».

Det melder Saudi Press Agency (SPA), melder TDN Finans og viser til en melding fra Bloomberg News mandag.

«Saudi-Arabia har en viktig rolle for stabilitet i oljemarkedet, og er beredt og jobber for samarbeid med alle oljeproduserende og eksporterende land», heter det fra SPA.

Børsoppgang og sterkere krone

Oslo Børs har løftet seg markert etter prisoppgangen i oljemarkedet. Hovedindeksen er nå i positivt terreng for dagen etter å ha ligget i negativt terreng siden åpning. Hovedindeksen er nå opp 0,67 prosent til 629,97 poeng.

Oljeselskapet Statoil er opp 1,2 prosent til 135,20 kroner.

Norske kroner styrkes også noe etter oppgangen i oljeprisen. En euro koster i skrivende stund 9,17 kroner, mot rundt 9,22 kroner før meldingen fra Saudi-Arabia ble kjent.

Kronen styrkes også mot pund, dollar og svenske kroner.

Valutastrateg Magne Østnor i DNB Markets knytter kronestyrkelsen opp mot oljeprisoppgangen.

- Jeg synes det er mer et tegn på posisjoneringen i markedet enn noe annet. Oljeprisen spretter halvannen dollar og så styrker kronen seg, sier Østnor.

Han minner om at oljeprisen har falt nesten ti dollar den siste måneden, uten at vi har sett tilsvarende store utslag i kronen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Dollarhopp trekker råvareprisene ned  

Safe-leder: – Oljebransjen var overbemannet  

Asia i dag: - Nå nærmer det seg bunnen  

Se DNtv: Skal forutsi katastrofer med stordata

Skal forutsi katastrofer med stordata
Systel leverer beredskapssystemer til franske myndigheter. Selskapets neste store satsningsområde er prediksjon – muligheten til å forutsi hvor kriminalitet og terror skal skje.
02:02
Publisert: