Prisene på oljekontrakter stiger mandag morgen for tredje dag på rad, og ligger rundt én dollar høyere enn de gjorde da Oslo Børs stengte fredag.

Bakgrunnen for oppgangen er fortsatte spekulasjoner om at oljeproduserende stater vil gjenopplive samtaler om å stabilisere prisene, skriver Bloomberg News.

Prisen på den amerikanske WTI-kontrakten er 0,9 prosent høyere mandag morgen, etter å ha steget med 6,4 prosent til 44,83 dollar pr fat i forrige uke, etter at Saudi-Arabia signaliserte at landet er villig til å diskutere stabiliserende tiltak i uformelle Opec-møter i neste måned.

Vil arbeide for prisøkning

Venezuelas president Nicolas Maduro sier at landets olje- og utenriksministre før møtene vil reise til produsentland for å arbeide for prisøkninger.

Samtidig meldte Baker Hughes fredag kveld at amerikanske produsenter i forrige uke økte tallet på aktive oljerigger for syvende uke på rad. Oppgangen var på 15 til totalt 396 rigger, som er det høyeste antallet siden februar.

- Oljen er nå nær en likevektspris, og med mindre vi ser ytterligere utvikling, venter jeg at den vil bli handlet for rundt 44-45 dollar resten av uken, sier Michael McCarthy, sjefstrateg i CMC Markets i Sydney, til Bloomberg News.

- Det vil ikke overraske meg om vi ser et visst press, idet enkelte investorer sikrer noe av gevinsten de har oppnådd, sier han.

Høyeste pris siden juli

Brent og WTI-kontraktene har ikke sluttet høyere siden henholdsvis 20. og 21. juli.

Differansen mellom kontrakter i Brent og WTI er fra fredag morgen til mandag morgen utvidet med 5 cent, slik at Brent-premien mandag morgen er på 1,76 dollar per fat for kontrakter med samme utløpstid.

WTI 1. posisjon, som er september-kontrakten, handles mandag morgen for 44,83 dollar per fat, opp 34 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten steg 1,00 dollar til 44,49 dollar per fat.

WTI-kontrakten lå på 43,83 dollar per fat da Oslo Børs stengte fredag.

Brent 1. posisjon, som er oktober-kontrakten, handles for 47,26 dollar per fat mandag morgen, opp 29 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten steg 93 cent per fat til 46,97 dollar per fat.

Brent-kontrakten lå på 46,22 dollar per fat da Oslo Børs stengte fredag.

Prisen på Brent spot for umiddelbar levering er i morgentimene tre cent høyere enn fredag, da kontrakten sluttet opp 1,22 dollar til 47,16 dollar fatet.

Følg markedet på DN Investor

Hør DNs podcast der vi blant annet diskuterer høsten i aksjemarkedet, utsiktene for rentekutt og om bunnen er nådd for norsk økonomi.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

 

Les også på DN.no:

 Donald Trump mister draget på damene (+)

Vraket fra Arendalsuka

Kunnskapsministeren: Norsk skole trenger flere timer

Utbyttefest for gründertrio dnPlus  (DN+)

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.

Anbefalt av DNTV:

Dette er dronen som forfølger deg
Slik gikk det da DN forsøkte å riste av seg norske Staakers nye drone.
01:07
Publisert:

Håper på suksess med The Airlander 10 - et luftskip som kan ta av og lande rett opp og ned og holde seg i luften i ukesvis
Selskapet bak, Hybrid Air Vehicles, håper luftskipet vil bli brukt innen bistand og frakt av varer til steder som ikke kan nås av vanlige fly. Skipet kan frakte opp mot 80 tonn og nå en hastighet opp mot 148 km/t
01:07
Publisert: