I en rapport til G20-landene som møtes til toppmøte i Brisbane i Australia til helgen, sier IMF at verdensøkonomien fortsatt plages av en rekke negative faktorer, blant annet den særdeles svake veksten i Europa.

Men det at oljeprisen er falt med nesten 20 prosent siden september, vil bidra til økt vekst om alle andre faktorer er like, sier IMF.

I rapporten fastholder IMF spådommen om en global vekst på 3,3 prosent i år og 3,8 prosent neste år. En svak utvikling i eurosonen, trusler fra pågående konflikter og muligheten for akutte korreksjoner på børsene er blant faresignalene.

IMF sier likevel at en lavere oljepris er et tveegget sverd, siden den skader land som er avhengige av oljeeksport, og som opplever svak vekst, spesielt Russland.

Ojeprisen fortsatte ferden nedover, og nordsjøolje ble på et tidspunkt onsdag omsatt for under 80 dollar fatet. Men ved stengetid i London endte prisen på 80,38 dollar fatet.

Les også:
Dette er Norges tre dyreste hytter
Tid og risiko avgjør sparemåte
Sjefens krav skaper fleksibilitetskonkurranse (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.