Prisene på oljekontrakter taper tirsdag morgen noe av gevinsten på godt og vel én dollar pr fat fra foregående dag.

Prisen på nordsjøolje er rundt 40 cent lavere enn den var da Oslo Børs stengte mandag.

Produksjon

Prisoppgangen mandag hadde sammenheng med nye forhåpninger om at Opec-medlemmer vil vurdere en frysing av oljeproduksjonen, skriver The Wall Street Journal.

Bakgrunnen for optimismen var at Opec mandag kunngjorde at det vil bli holdt uformelle samtaler under en energikonferanse i september.

Opec-delegater opplyste til WSJ at en frysavtale vil kunne inngås allerede 26. september, noe som ville lette på tilbudsoverskuddet på olje og raffinerte petroleumsprodukter, som har presset markedet i lengre tid.

Prisnedgangen tirsdag skyldes at markedsaktører ikke venter at Opec-samtaler i neste måned vil gi noen nedgang i produksjonen, og at andre Opec-delegater signaliserer at det ikke er noen planer om å gjenopplive en frysavtale, skriver Bloomberg News.

-Ingen tror på fullt alvor at Opec vil komme opp med noe som vil innebære en innstramming i produksjonen, sier Michael McCarthy, sjefstrateg i CMC Markets i Sydney, til nyhetstjenesten.

-Etter at prisen spratt opp igjen fra støttenivået nær 40 dollar, og uten at det blir tilført ny produksjon, beveger vi oss i retning av midten av en priskorridor på om lag 44-45 dollar pr fat for WTI-olje, sier han.

Prisene

Differansen mellom kontrakter i Brent og WTI er det seneste døgnet redusert med 6 cent, slik at Brent-premien tirsdag morgen er på 1,62 dollar pr fat for kontrakter med samme utløpstid.

WTI 1. posisjon, som er september-kontrakten, handles tirsdag morgen for 42,64 dollar pr fat, ned 38 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten steg 1,22 dollar til 43,02 dollar pr fat.

WTI-kontrakten lå på 43,03 dollar pr fat da Oslo Børs stengte mandag.

Brent 1. posisjon, som er oktober-kontrakten, handles for 44,98 dollar pr fat tirsdag morgen, ned 41 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten steg 1,12 dollar til 45,39 dollar pr fat.

Brent-kontrakten lå på 45,36 dollar pr fat da Oslo Børs stengte mandag.

Prisen på Brent spot for umiddelbar levering er i morgentimene 18 cent lavere enn mandag kveld, da kontrakten sluttet opp 92 cent til 45,15 dollar fatet.

Les også:
Asia i dag: Apple-feber sprer seg hos investorer
- Som et stort utenomjordisk krigsskip
Disse skal lede forhandlingene om brexit

Anbefalt fra DNtv: Bli med Sunniva Dring (35) gjennom løypa i ett av verdens hardeste triatlon(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.