Oljeprisen fortsetter å svekke seg mandag kveld, der kontrakten for nordsjøolje for levering i februar er ned mer enn 3,5 dollar til under 53 dollar fatet, mens den amerikanske lettoljen WTI kryper under 50 dollar-merket.

- Alle leter etter bunnen. Vi har allerede passert det vi anser som berettiget av fundamentale forhold. Nordsjøoljen bør møte støtte på nivåer mellom 58-60 dollar basert på tilbud og etterspørsel, sier rådgiver og toppsjef Sarah Emerson i oljekonsulentvirksomheten ESAI Energy til Bloomberg.

Oljeprisfallet er på nær 55 prosent siden toppnivået på 115 dollar fatet tidligere i år for oljen som produseres på sokkelen. Man skal likevel ikke lenger enn fem-seks år tilbake før man så samme nivåer.

Prisfallet utvides av dollarstyrking mot euro på fornyet bekymring for at Hellas kan komme til å forlate den europeiske valutaunionen, ifølge Bloomberg.

"Markedet fortsetter å prise inn svake fundamentale forhold i første halvår. Vi ser også en fornyet risikoaversjon som følge av Hellas, noe vi ikke har sett på en stund", sier analysesjef Mike Wittner i Société Générale til Bloomberg.

Et fat nordsjøolje for levering i februar blir handlet ned 6,2 prosent til 52,93 dollar. Den amerikanske lettoljen WTI for levering i februar handles ned 5,3 prosent til 49,87 dollar.

Volumet for samtlige handlede oljekontrakter var 41 prosent høyere enn snittet de siste 100 dagene på den London-baserte forwardkontraktbørsen ICE, ifølge Bloomberg.

Les flere oljesaker: Oljeraset fortsetter: - Ny dag, ny rekord

Amerikansk lettolje under 50 dollar

- Det er ordentlig krakk, det er mye verre enn 87-krakket  

Les også:
«Grexit-frykt» ga kraftig børsras over hele Europa

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.