Denne uken har Goldman Sachs endret sitt syn på oljeprisen i 2017-2018 fra 65 dollar fatet til 60 dollar fatet. Og ulikt en del andre som følger markedet, mener de at oljeprisen ikke skal opp etter det, men tvert om ligge på rundt 50 dollar fatet i 2020.

- Det er for mye penger i oljemarkedet akkurat nå, sa Jeff Currie, Goldman Sachs annerkjente oljeanalytiker på et oljeseminar i London tirsdag, skriver Wall Street Journal.

- Vi vet at Russland produserer alt de kan, Irak alt de kan, og Saudi-Arabia alt de kan. Legg det sammen, og du får et ikke veldig positivt fremtidsbilde, sier Currie.

Oljeprisen falt tirsdag mer enn tre prosent og endte på 58,35 dollar fatet.

Samtidig melder Shell at selskapet beholder troen på at oljeprisen skal opp på litt sikt. Det kom frem på selskapets generalforsamling i Nederland tirsdag.

- Vi har ikke endret forutsetningene for våre langsiktige planer, sa styreleder i Shell Jorma Ollila på møtet.

Det betyr at selskapet planlegger for en fremtidig pris mellom 70 og 110 dollar fatet.

- Vi tror verden kommer til å trenge 25 millioner fat ny olje mot slutten av dette tiåret. Det kommer ikke fra bare litt ekstra skiferolje, sa selskapets toppsjef Ben van Beurden, og understreket at marginale prosjekter trenger rundt 70 dollar fatet for å være lønnsomme.

Les også:

Statoil skal klimateste all virksomhet

Tror Statoil blir mest gjeldstynget dnPlus (krever innlogging)

– Det vil komme en ny gullalder dnPlus (krever innlogging) (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.