Det er lite endring i oljeprisene fra tirsdag ettermiddag, etter den amerikanske bransjeorganisasjonen API tirsdag kveld meldte at de amerikanske råoljelagrene falt for syvende uke på rad.

API-rapporten viste en nedgang i lagrene på 2,9 millioner fat. De offisielle oljelagertallene fra amerikanske myndigheter kommer onsdag ettermiddag.

Oljeprisene er nær sitt høyeste nivå så langt i år. Fallende riggtellinger og oljelagre har motvirket rekordhøy produksjon fra enkelte av Gulflandene i Opec, samt tegn til at Libya er på vei tilbake.

- Det ser ut til at markedet er tilfreds disse nivåene, så lenge lagrene reduseres. Markedet har steget på grunnlaget av at vi vil se et produksjonskutt, men det har ikke skjedd ennå, sier analysesjef Ric Spooner i CMC Markets.

I USA er det også fokus på den tropiske stormen «Bill». Som en følge av økningen i den landbaserte produksjonen i USA de seneste årene, har imidlertid bekymringene for orkaner blitt noe redusert hos enkelte.

WTI 1. posisjon, som er juli-kontrakten, ligger på 60,05 dollar pr fat onsdag morgen, opp 8 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten steg 45 cent til 59,97 dollar pr fat.

Da Oslo Børs stengte tirsdag, lå WTI-prisen på om lag 59,80 dollar pr fat.

Brent 1. posisjon, som er august-kontrakten, noteres til 63,74 dollar pr fat onsdag morgen, opp 4 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten steg 1,09 dollar til 63,70 dollar pr fat.

Prisen lå på om lag 63,82 dollar pr fat ved stengetid for Oslo Børs tirsdag.

Brent spot for umiddelbar levering noteres til 63,72 dollar pr fat, opp 7 cent fra tirsdag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Endringer i ledelsen i Storebrand

Seadrill selger rigg internt

Se DNTV: - Vi har ikke nådd bunnen ennå

- Vi har ikke nådd bunnen ennå
Ingen lyspunkter i sikte før 2018, spår sjefen for Norsk Industri.
01:54
Publisert: