Etter tre dager med fall, snur oljeprisene opp igjen tirsdag morgen.

Det er forventning om at den offisielle oljemarkedsrapporten fra amerikanske myndigheter i morgen onsdag vil vise en fortsatt nedgang i de amerikanske oljelagrene, melder Bloomberg News.

Oljeprisene er nær sine høyeste nivåer så langt i år, samtidig som USA er midt i kjøresesongen, som startet i april. Amerikanske myndigheter estimerer at bensinforbruket i denne perioden i år vil være høyere enn i fjor.

- Det er nok etterspørsel til å hindre prisene fra å falle betydelig. Men det er ingen vesentlig endring på tilbudssiden, og derfor heller ingen grunn til at oljeprisene skal stige kraftig, sier analytiker David Lennox i Fat Prophets til Bloomberg News.

Ikke raskt nok

Ifølge estimater innhentet av Bloomberg, falt de amerikanske oljelagrene med 1,75 millioner fat i forrige uke, til rundt 470,6 millioner fat. Dette er mer enn 90 millioner fat høyere enn gjennomsnittet fra de seneste fem årene på denne tiden av året, ifølge myndighetene.

Den ventede reduksjonen i de amerikanske lagrene kommer imidlertid ikke raskt nok. Verden ligger nå an til snart å ha hatt den lengst varende perioden med overskuddstilbud på 30 år, og ifølge Bloomberg gjør Opecs nåværende politikk det nærmest umulig å unngå. Og det er få tegn på at kartellet vil endre sitt standpunkt.

- Det ser ut til å ta lengre tid å få bort overskuddstilbudet enn ventet, og selv uten returen av Irans fulle produksjonskapasitet, indikerer IEA at situasjonen vil kunne vedvare for resten av året. Enhver forventning om at overskuddstilbudet vil være borte innen 2016, ser ikke berettiget ut pr dags dato, sier analysesjef Eugen Weinberg i Commerzbank til Bloomberg News.

Stigning

WTI 1. posisjon, som er juli-kontrakten, ligger på 60,12 dollar pr fat tirsdag morgen, opp 60 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten falt 44 cent til 59,52 dollar pr fat.

Da Oslo Børs stengte mandag, lå WTI-prisen på om lag 59,38 dollar pr fat.

Brent 1. posisjon, som fra i dag er august-kontrakten, noteres til 64,25 dollar pr fat tirsdag morgen.

Brent spot for umiddelbar levering noteres til 64,22 dollar pr fat, opp 30 cent fra mandag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Oslo Børs avslår Evrys søknad om strykning

Asia i dag: En million nye dollarmillionærer

Se DNTV: - Vi har ikke nådd bunnen ennå

- Vi har ikke nådd bunnen ennå
Ingen lyspunkter i sikte før 2018, spår sjefen for Norsk Industri.
01:54
Publisert: