Oljeanalytiker Torbjørn Kjus i DNB Market tror oljeprisbunnen ligger bak oss. Nå er han blant de mer optimistiske i markedet.

- Jeg venter fortsatt en måned eller to med svak balanse mellom tilbud og etterspørsel, men at snupunktet kommer i mai, sier Kjus.

- Utover året tror jeg på en ganske god prisoppgang.

Mer optimistisk

13. januar i år ble ett fat nordsjøolje handlet til 45 dollar fatet. Kjus er overbevist om at dette er det laveste markedet kommer til å se.

I skrivende stund ligger prisen på 56,36 dollar fatet. Med en ventet snittpris på 65 dollar fatet for året samlet, er DNB Markets blant de mer optimistiske prognosemakerne.

- I forhold til de fleste andres balanser, har vi nok et mer positivt syn på etterspørselsvekst i USA, Kina og India. Videre har jeg lagt til grunn at råoljeproduksjonen i USA begynner å falle i mars. Mange andre har lagt til grunn at det ikke skjer før etter sommeren, forklarer Kjus.

DNB Markets oljeprisprognose (nordsjøoljen Brent, dollar fatet):

 

Følg oljeprisen på DNs børs- og markedssider

Stupte etter lagertall

Onsdag kveld stupte oljeprisene etter høye lagertall. Mens det var ventet at den amerikanske produksjonen skulle slakke noe av, fortsetter pumpene i USA for fullt.

Allerede torsdag morgen er riktignok noe av fallet korrigert opp igjen.

- Det er absolutt en følelse her om et marked som egentlig ikke vil ned på tross at tilbudet er fortsatt mye større enn etterspørsel, sier Kjus.

Oljeanalytiker Thina Saltvedt i Nordea Markets mener det amerikanske markedet er «mye mer motstandsdyktig mot de lave prisene» enn tidligere har trodd.  Meglerhuset tror nå oljeprisen for året samlet vil ende på 63 dollar fatet i gjennomsnitt.

Les også:
- Så frem til å lede selskapet de neste årene
Meglerne håver inn på gigantoppkjøpet
- En moderne form for kvakksalveri (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.