Prisen på nordsjøolje løfter seg ytterligere onsdag ettermiddag. Referansekontrakten for olje med levering én måned frem i tid er blitt handlet så høyt som 62,50 dollar.

Vi må tilbake til 27. februar i år for å finne forrige gang kontrakten er blitt handlet på høyere nivåer. Den gangen nådde kontrakten 62,90 dollar.

I skrivende stund koster et fat nordsjøolje med levering en måned frem 62,37 dollar, en oppgang på 4,2 prosent sammenlignet med tirsdagens sluttnotering.

Juni-kontrakten stiger også over fire prosent til 63,09 dollar.

Sammenlignet med toppen ifjor sommer er fremdeles oljeprisen mer enn halvert. De siste dagene har imidlertid prisene hentet seg litt inn igjen.

Onsdag ettermiddag er det overraskende svak oppgang i amerikanske oljelagre som driver prisene oppover. I forrige uke økte råoljelagrene med 1,3 millioner fat mot en ventet oppgang på 3,5 millioner fat.

Den amerikanske referanseoljen WTI ble onsdag handlet til årets høyeste nivåer. Kontrakten med levering en måned frem i tid handles i skrivende stund til 55,90 dollar, en oppgang på nærmere fem prosent i løpet av onsdagens handel.

- Vi har testet området rundt 54 dollar tre ganger siden januar og falt tilbake. Dersom vi kan holde oss over dette nå så vil vi nå en ny toppnotering for året og teste nye nivåer, sier Bob Yawger i Mizuho Securities til Bloomberg News.

Les også:

Oljeløft etter lagertall: Høyeste oljepris på én og en halv måned  

- Vi trengte ikke å gjøre noe, vi tjente penger uansett

- Vi har ikke sett alle konsekvensene av oljeprisfallet ennå  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.