Prisene på oljekontraktene er tirsdag morgen stabilisert, etter den kraftige svekkelsen natt til mandag, som kom da Doha-møtet ikke ga noen avtale om begrenset oljeproduksjon.

Prisen på nordsjøolje er om lag en halv dollar høyere per fat enn den var da Oslo Børs stengte mandag.

Prisen på den amerikanske referanseoljen WTI holder seg tett oppunder 40 dollar per fat, idet en streik i Kuwait fører til at landets oljeproduksjon for andre dag er redusert med 60 prosent til 1,1 millioner fat per dag, skriver Bloomberg News.

Kuwait Petroleum Corp arbeider for å starte opp igjen oljeprosesserings- og raffineringsenheter og å få dem opp på full kapasitet igjen, sa representanter for selskapet mandag.

Oljearbeidere i Kuwait streiker i protest mot kutt i lønninger og andre goder, i en situasjon hvor oljeeksportører i Midtøsten reduserer subsidier og statlige støtteordninger. Streiken er den første blant oljearbeidere i Kuwait siden minst 1996, ifølge Middle East Economic Digest.

- Dette er en ganske betydelig forstyrrelse i produksjonen fra Kuwait, sier Ric Spooner, sjefanalytiker i CMC Markets i Sydney, til nyhetstjenesten.

Han legger til at den seneste tids styrke i oljemarkedet gjennom et par måneder ikke i første rekke har dreid seg om Doha-møtet.

- Det har i hovedsak dreid seg om en forbedring av markedets syn på fundamentale faktorer på mellomlang sikt, sier Spooner til Bloomberg News.

Differansen mellom kontrakter i nordsjøoljen Brent og den amerikanske referanseoljen WTI har det seneste døgnet økt med 17 cent, slik at Brent-premien tirsdag morgen er på 1,68 dollar pr fat.

Amerikansk olje WTI for levering i mai noteres til 39,70 dollar per fat tirsdag morgen, ned 8 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten falt 58 cent til 39,78 dollar pr fat.

Da Oslo Børs stengte mandag, lå WTI-prisen på rundt 39,36 dollar per fat.

Nordsjøolje brent for levernig i juni  handles for 42,71 dollar per fat tirsdag morgen, ned 20 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten falt 19 cent til 42,91 dollar per fat.

Brent-kontrakten lå på om lag 42,17 dollar per fat da Oslo Børs stengte mandag.

Brent spot for umiddelbar levering noteres til 42,66 dollar per fat, ned 49 cent fra mandag, da prisen ble styrket med 2 dollar til 43,15 dollar per fat.

Les også: Asia i dag: Ny smell i Kina? Økende risiko for mislighold

Rousseff lover å kjempe lang kamp mot riksrettssak

Se DNtv:
Sinte Trump-velgere frykter "korrupsjon"
Donald Trump-velgere frykter at mangemilliardæren vil tape nominasjonsvalget på grunn av triksing med valgreglene. Det gjør Steve Shaw i Syracuse i delstaten New York forbannet.
02:08
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.