Oljeservicekjempen Aker Solutions leverte onsdag et resultat som både skuffet og gledet markedet. Mens bruttoresultatet var under forventningene, kom det inn bedre enn ventet på omsetning og ordreinngang.

Aker Solutions er hardt rammet av fallende oljepris og oljeselskaper som kutter kostnader og utsetter prosjekter.

Selskapets brasilianske toppsjef Luis Araujo er ikke veldig beroliget av at oljeprisen nå har kommet noe opp fra de laveste nivåene fra en tid tilbake.

Under onsdagens kvartalspresentasjon sa Araujo at han opplever at holdningen blant oljeselskapene er uendret når det gjelder kostnader.

Araujo mener «alle» forstår at bransjen ikke kan slappe av når det gjelder kostnadsreduksjoner, selv om oljeprisen skulle komme opp til 100 dollar fatet igjen.

På spørsmål om hvilken oljepris Aker Solutions går ut fra at man behøver for at flesteparten av prosjektene selskapet jobber på skal være lønnsomme for kundene, sier konsernsjefen at de fleste av Aker Solutions kunder baserer seg på en minste-oljepris på 50 til 60 dollar fatet.

- Markedet er uten tvil utfordrende og det er mye usikkerhet, sa han under kvartalspresentasjonen.

Aker Solutions, ASA

 

Les også:
Sunde taper på fergene
Kongen avsatte kronprinsen i Saudi-Arabia
Inntil 400 må gå i oljeserviceselskap (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.