Det familieeide elektromekanikkfirmaet Karsten Moholt as, som blant annet leverer tjenester til oljebransjen, vurderer å selge selskapet, skriver Bergens Tidende (bak betalingsmur). 

Til tross for at selskapet har levert sitt beste resultat siden 2012, ser den familieeide bedriften seg nødt til å omstille seg, og vurderer som et ledd i omstillingen å slippe nye investorer inn på eiersiden.

– Vi vil finne ut hvilke muligheter det finnes for oss. Kanskje får vi inn nye investorer, kanskje selger vi en del av aksjene våre, kanskje selger vi alle. Alt kan skje, sier administrerende direktør Linn Cecilie Moholt i Karsten Moholt til BT. 

Hun understreker at gjennomgangen også kan ende med at ingenting skjer.

Vil digitalisere selskapet

Karsten Moholt har i likhet med andre selskap innenfor oljeservice vært igjennom en tøff periode som følge av oljenedturen. I 2015 måtte selskapet gjennom tre nedbemanningsrunder.

Men i 2016 har det gått oppover. Ifølge årsregnskapet for fjoråret hadde konsernet en egenkapital på 41 millioner kroner, som gir en egenkapitalandel på 33 prosent, skriver BT.

Nå satser Linn Cecilie Moholt og familiebedriften på å digitalisere selskapet. 

– Da vi gikk gjennom selskapet for å finne ut hvilke digitale modenhet vi hadde, ble vi ikke imponert, sier hun til BT.

Planen fremover er å gjøre selskapets eksisterende maskiner smartere, og Moholt regner med at de selv i større grad må produsere komponenter i fremtiden. 

Hyret inn Pareto Securities

Karsten Moholt har hyret inn meglerhuset Pareto Securities for å gjøre en strategisk gjennomgang av selskapet.

I praksis vil det bety at Pareto sender et prospekt om selskapet til investorer som kan være interessert i Karsten Moholt as, med mål om å få inn mer kapital, ifølge BT.

Ifølge Moholt er det ikke nødvendig å selge eller få inn ny kapital akkurat nå, og selskapet kan fortsatt utvikle seg uten å hente penger i dag. 

Karsten Moholt tilbyr service, rengjøring og tester av tunge maskiner, motorer og turbiner fra kunder som Jernbaneverket, vannkraftverk og oljeindustrien.(Vilkår)

Det kom bare en overraskelse da statsministeren møtte pressen før sommeren
Erna Solberg tok stortingspresident Olemic Tommessen i forsvar
01:25
Publisert: