Wintershall har tildelt FMC Technologies' datterselskap FMC Kongsberg Subsea en kontrakt på rundt 1,8 milliarder kroner for utvikling av det Wintershall-opererte Maria-feltet i Norskehavet, samt en rammeavtale for standardiserte leveranser av utstyr for undervanns produksjonsanlegg, ifølge en melding tirsdag.

Wintershall vurderer undervannsutbygginger både på selskapets Skarfjell-prosjekt og på en eventuell utvidelse i den nordlige delen av Brage-feltet.

Det foretrukne utbyggingskonseptet vil knytte Maria til den eksisterende infrastrukturen på Haltenbanken via rørledninger og kontrollkabler. Maria blir bygd ut med to bunnrammer og knyttet til både Kristin-, Åsgard- og Heidun-feltene, opplyses det.

- Maria er vår første undervannsutbygging i Norge, og vi er i ferd med å bygge opp vår kompetanse på dette området. Wintershall ser flere framtidige potensielle utbyggingsmuligheter av denne typen på norsk sokkel. Norge vil bli gruppens fremtidige kompetansesenter for lignende utbygginger, sier administrerende direktør Bernd Schrimpf i Wintershall Norge i en kommentar.

Schrimpf sier videre at dette igjen viser hvor forpliktet Wintershall er til Norge og at selskapet ønsker å posisjonere oss som et av de ledende olje- og gasselskapene i landet.

Rammeavtalen vil først bli benyttet for å utvikle og bygge et omfattende undervanns produksjonsanlegg til Maria-feltet. Dette omfatter standardiserte leveranser av utstyr for undervanns produksjonsanlegg og er grunnlaget for framtidige kontrakter og utbygginger.

Maria-feltet er i blokkene 6407/1 og 6406/3 på Haltenbanken i Norskehavet. Feltet ligger 20 kilometer øst for Kristin og 45 kilometer sør for Heidrun.

Feltet inneholder om lag 130 millioner fat olje og like over to milliarder kubikkmeter gass.

Wintershall er operatør med 50 prosent eierandel. De øvrige lisenspartnerne er Petoro med 30 prosent og Centrica med 20 prosent.

Les også:
DNO- og Norwegian-skrell på børsen
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.