Det børsnoterte offshorerederiet har vært under granskning siden midten av mars, da Sands-advokat Nicolai Skridshol ble oppnevnt, og ble tilkjent tre millioner kroner til å gjøre jobben.

Rederiet var nær ved å gå over ende i vinter, men så ble selskapet tatt over av obligasjonseierne, og ny ledelse ble satt inn.

Granskningen ble igangsatt etter at mindretallsaksjonærer hadde protestert mot den gamle ledelsen i mange måneder, og hevdet at styreleder og konsernsjef i lang tid hadde beriket seg urettmessig på bekostning av selskapet.

Da Skridshol tok til orde for at det var nødvendig med nye tre millioner kroner til granskning, protesterte selskapet heftig. Den nye ledelsen viste til at selskapet har fått nye eiere og ledelse, og at de har frasagt seg muligheten til å gå etter den gamle ledelsen.

Av kjennelsen fra Oslo tingrett fremgår det at Skridshol har slitt med å få dokumentasjon fra selskapet og den tidligere ledelsen. Kjennelsen konkluderer med at granskningen fortsatt har en klar samfunnsmessig interesse, og vektlegger at kravet er rimelig og at det ikke er uforholdsmessig tyngende for Oceanteam.

Selskapets advokat, Thomas Fjell i advokatfirmaet Grette, opplyser til DN at kjennelsen ikke vil bli anket.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kulturministeren: -Det er jo lov å bare se på ting som ganske enkelt er litt hjernedødt også
I dag skrev kulturminister Trine Skrei Grande under avtalen som gjør TV 2 til kommersiell allmennkringkaster
01:36
Publisert: