Offshoreentreprenøren Aker Solutions leverer bedre resultater enn ventet i fjorårets siste tre måneder (se tabell).

Selskapet sikret samtidig nye ordrer for 6,2 milliarder kroner i perioden, nær dobbelt så mye som ventet. Det bringer selskapets ordrereserve til hele 48,3 milliarder kroner ved utgangen av året, hvorav to tredjedeler er leveranser utenfor norsk sokkel.

- Vår solide ordrereserve setter oss i en sterk posisjon i det vi går markedsusikkerhet i møte som følge av seneste tids oljeprisfall. Vi hadde god fremgang i kvartalet på større subsea- og engineeringprosjekter og dro også nytte av forbedringsprogrammer over hele virksomheten, sier Aker Solutions-sjef Luis Araujo i en melding.

Selskapets bruttoresultat (ebitda) i fjerde kvartal var på 771 millioner kroner, mot 668 millioner kroner i samme periode foregående år. Det var på forhånd ventet et bruttoresultat på 656 millioner kroner, ifølge TDN Finans.

Aker Solutions-styret foreslår et utbytte på 1,45 kroner per aksjen for 2014, tilsvarende 30 prosent av nettoresultatet. Det var ventet til 1,65 kroner per aksje, ifølge TDN Finans.

Aker Solutions nedbemannet innenfor forretningsområdet MMO i Norge mellom oktober og desember ifjor for å motvirke svekkelsen i det norske markedet for modifikasjoner og vedlikehold.

"Vi vil fortsatt ha oppmerksomhet på kapasiteten i alle deler av organisasjonen", sier Araujo.

Toppsjefen er imidlertid trygg på de underliggende faktorene som støtter et langsiktig positivt syn på oljerelatert offshore- og dypvannsaktivtet.

Selskapet opprettholder en forventning på mellomlang sikt å vokse innen selskapets hovedmarkeder og minst opprettholde markedsandelene innen kjerneområdene subsea, engineeering og MMO.

"Selskapet vil dra fordel av det langsiktige skiftet mot mer vanskelig tilgjengelige offshorereserver", heter det.

Blant 16 analytikere i TDN Finans' estimatundersøkelse har 14 analytikere oppgitt sine anbefalinger på aksjen. To av analytikerne anbefaler kjøp av Aker Solutions-aksjen, mens fire har hold/nøytral-anbefaling, og ni har salg.

Snittkursmålet er 35,3 kroner, varierende fra 29 til 55 kroner.

Aker Solutions sluttet sist til 37,4 kroner. Det verdsetter selskapet til 10,2 milliarder kroner. Sålangt i år er aksjen ned nær ti prosent, og ned nær 14 prosent siste tre måneder.

Les også:
USA i dag: -Selg Tesla!
– Sentralbanksjefen har en jernhånd med silkehansker

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.