Scana solgte oljeutstyr til Russland – sluttbrukeren er Gazprom

Brønnkontrollutstyret er solgt til et russisk leverandørselskap. Scana sier det er snakk om beredskapsutstyr som kan forhindre en miljøkatastrofe, og at alle sanksjoner er overholdt.

Norske Scana har solgt oljeberedskapsutstyr til Russland. Kjøperen er et leverandørselskap som ikke er under sanksjoner, men sluttbrukeren – dersom utstyret skulle brukes etter en ulykke offshore – vil være statskontrollerte Gazprom, som er på sanksjonslisten. Bildet fra 2011 viser oljeplattformen som nå er i bruk på Gazproms Prirazlomnoye-felt, det første kommersielle prosjektet på den arktiske delen av Russlands kontinentalsokkel.
Norske Scana har solgt oljeberedskapsutstyr til Russland. Kjøperen er et leverandørselskap som ikke er under sanksjoner, men sluttbrukeren – dersom utstyret skulle brukes etter en ulykke offshore – vil være statskontrollerte Gazprom, som er på sanksjonslisten. Bildet fra 2011 viser oljeplattformen som nå er i bruk på Gazproms Prirazlomnoye-felt, det første kommersielle prosjektet på den arktiske delen av Russlands kontinentalsokkel.Foto: Andrei Pronin/Reuters/NTB
Publisert 5. February 2024, kl. 03.02Oppdatert 19. February 2024, kl. 14.06