Seismikkselskapet PGS gikk med dundrende underskudd fra driften i fjorårets siste tre måneder.

En kraftig oppbremsning i oljeselskapenes investeringer og jakt på nye oljefunn, gir mindre behov for selskapene som lever av å lage og selge geologiske kart over potensielle funnområder.

PGS fikk et driftsresultat på minus 333 millioner dollar i fjerde kvartal, mens et driftsunderskudd på 316 millioner dollar var ventet, ifølge TDN Finans.

Justert for tidligere varslede nedskrivninger og andre engangsposter var driftsresultatet på 15,8 millioner dollar, sammenlignet med 177 millioner dollar i samme periode foregående år.

- 2016 vil bli nok et vanskelig år for seismikkbransjen. Vi fortsetter å fokuser på det vi kan kontrollere, inkludert kunderelasjoner, kostnader og bevaring av en finansielt solid balanse og dra veksel på den yngste og mest produktive flåten i bransjen, sier PGS-sjef Jon Erik Reinhardsen.

Les også: Oljeskrellen vil ramme oljeservice enda hardere

Driftsresultat før skatt og avskrivninger (ebitda) var på 117 millioner dollar, mot 120 millioner dollar ventet. PGS varslet i forrige måned om svakere resultater enn markedet ventet.

I resultatvarselet fremkom det at PGS ventet å rapportere et resultat før skatt og avskrivninger (EBITDA) på rundt 485 millioner dollar i 2015. For fjerde kvartal 2015 ventes en ebitda nær 120 millioner dollar av inntekter på rundt 230 millioner dollar.

Les også: PGS tar milliardnedskrivninger

For helåret endte ebitda-resultat på 485 millioner dollar, sammenlignet med 703 millioner dollar.

PGS ser driftsinvesteringer på 250 millioner dollar i 2016, opp fra tidligere 240 millioner dollar, ifølge TDN Finans. Selskapet gjentar guidingen om en kontantkostnad på om lag 725 millioner dollar i 2016.

Selskapet venter å ta levering av «Ramform Tethys» sent i første kvartal, opplyses det. PGS hadde en netto rentebærende gjeld på 994 millioner dollar ved utgangen av 2015, mens likviditetsreserven var på 557 millioner dollar.

PGS-aksjen er ned over 40 prosent sålangt i år, og har mer enn halvert seg det siste året. PGS sluttet til 21,34 kroner per aksje fredag.

Det verdsetter selskapet til rundt 5,1 milliarder kroner.

Følg markedet på DN Investor HER

Les også:
Asia i dag: Dødsstøt for «Abenomics» i Japan
Eksperter tror oljeledet nedtur går mot slutten (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DN Tv: Kerry: - Nå må vi se handing
Kerry: -Nå må vi se handling
-Det vi har her, er ord på et papir. Nå må vi se handling på bakken, sier USAs utenriksminister John Kerry om avtalen som skal sikre at humanitær bistand når fram til dem som er rammet av borgerkrigen i Syria.
00:50
Publisert: