Det Seadrill-kontrollerte riggselskapet Sevan Drilling mistenkes for å ha betalt ut store beløp i korrupsjon for å sikre kontrakt med det brasilianske oljeselskapet Petrobras.

Fredag aksjonerte Økokrim mot selskapets kontorer og en rekke andre adresser i Norge. Førstestatsadvokat Marianne Djupesland i Økokrim opplyser til Dagens Næringsliv at flere personer allerede er avhørt.

Nå bekrefter gründer og tidligere Sevan-sjef Jan-Erik Tveteraas at han er en av dem som har vært til avhør hos Økokrim.

- Jeg samarbeider med Økokrim i denne saken, utover det har jeg ingen kommentar, sier Tveteraas til Dagens Næringsliv. Tveteraas vil heller ikke kommentere hvilken status han har i saken.

Samme uke som Sevan Drilling ASA ble nynotert som Sevan Drilling Ltd. på Oslo Børs i juni tidligere i år meldte riggselskapet og Sevan Marine om at de gransket korrupsjonsbeskyldningene som er kommet frem i brasilianske medier mot Raul Schmidt Felippe Junior, som ledet Sevans Brasil-kontor fra 2001 til 2007.

Les også: Fikk krav om agentbetaling i 2011 dnPlus (DN+)

Tveteraas, som var sjef i Sevan Drilling ASA da selskapet gikk på børs i 2011, var sjokkert over opplysningene.

- Jeg synes det er veldig leit både for meg personlig som hadde tillit til ham, men også for hele selskapet. Det er trist å bli innblandet i en sånn sak. Han har misbrukt vår tillit, sa han til DN i juni. 

Les også: Mistanke sjokkerer gründer dnPlus

Sevan Drilling og Sevan Marine skilte lag først i 2011.

Tveteraas var med å grunnlegge Sevan Marine og forlot selskapet i 2011.  Han eier i dag ingen aksjer i hverken Sevan Marine eller Sevan Drilling. I dag har han en rekke styreverv. Sevan Marine er ikke lenger aktivt i Brasil.

Sevan-medgründeren opplyste i juni at de hadde stor tillit til sin tidligere Brasil-sjef.

– Han var den første ansatte i selskapet utenom gründerne i 2001. Han gjorde på alle måter en god jobb, ga et godt inntrykk, og hadde også bakgrunn fra Petrobras, sa Tveteraas.

Les også:
Økokrim ransaket Sevan Drilling-kontorer  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.