Fra før har Iran, som i januar returnerte til det globale oljemarkedet etter opphevelsen av vestlige sanksjoner mot landet, motsatt seg alle forsøk på å begrense produksjonen, et tiltak mange har tatt til orde for i et forsøk på å løfte oljeprisen.

Iran uteble fra det mislykkede Opec-møtet i Doha i april, der medlemslandene og andre oljeproduserende nasjoner ikke klarte å bli enige om å låse produksjonsnivået. Det vil heller ikke skje torsdag, hevder Zanganeh.

– En av våre hovedideer er nasjonale kvoter, men jeg tror ikke vi kan komme til enighet om temaet på dette møtet, sier han.

Hovedmålet er ny Opec-sjef

I forrige måned produserte Iran to millioner fat med olje hver dag, et tall Zanganeh spår vil dobles i løpet av kort tid.

Iranerne har nektet å trappe ned produksjonen så lenge landet produserer mindre olje enn det gjorde før de vestlige sanksjonene ble innført.

Mens Zanganeh ikke forventer noen avtale om produksjonsnivå i Wien, sier han at hovedmålet med møtet er å velge en ny generalsekretær i Opec etter libyske Abdalla El-Badri.

De mest aktuelle kandidatene er Ali Rodriguez Araque (Venezuela), Mohammed Barkindo (Nigeria) og Mahendra Siregar (Indonesia).

– Hovedpunktet på vår saksliste er å velge en ny generalsekretær, sier Irans oljeminister. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Optimisme i forkant av torsdagens OPEC-møte

 
Maktkamp i Midtøsten lammer Opec

Ny Opec-sjef kan velges neste uke

 
Hevder Saudi-Arabia ikke vil oversvømme oljemarkedet  

Følg markedet på DN Investor