Paris, Frankrike: "Konkurrentene vil bare se baklysene på nye Ampera-e når den kommer våren 2017" heter det i en melding fra Opel.

Opel Ampera-e presenteres i dag i Paris, og har en oppgitt rekkevidde på hele 50 mil. Det er ti mil mer enn det som var antydet på forhånd.

-Dette er  bilen som skal gjøre elbil mulig som eneste bil også for folk som ikke har råd til Tesla, sier den norske Opel-sjefen Bernt G. Jessen.

Opel kaller bilen "et helt nytt kapittel i historien om elektrisk mobilitet." Tidligere i dag kom nyheten om at Renault øker rekkevidden på sin lille elbil Zoe til 40 mil. Denne overgåes nå altså av Opel.

Bilen får et maksimalt dreiemoment på 360 Newtonmeter og 204 hestekrefter (150) kW. Det gir en akselerasjon til 50 km/t på 3,2 sekunder, og en mellomakselerasjon fra 80 - 120 går unna på 4,5 sekunder. For å ivareta rekkevidde, er toppfarten begrenset til 150 kilometer i timen.

Ampera-e er 417 centimeter lang, og har et bagasjerom på 381 liter. Batterimodulene er plassert i bunnen av bilen, og skreddersydd til bilens form. Det betyr god utnyttelse av plassen.

-Vi har et firesifret antall interesserte allerede, og har skrevet kontrakter med et tresifret antall kunder, sier Jessen.

Bilen er ennå ikke priset, men på elbilforum hevder kunder de har skrevet kontrakt med en pris omkring 330.000 kroner.

Bilen kommer til Norge på vårparten neste år.

Tesla Model 3 som skal komme på markedet sent neste år, har foreløpig oppgitt en rekkevidde på 35 mil, noe antakeligvis Elon Musk må utvide før bilen kommer ut på markedet.

Les også: Dramatisk økning i rekkevidden

Slår Tesla Model 3 på rekkevidde (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

- Laget for Norge
Opelsjefen mener rekkeviddeangst kan fjernes fra ordboken. Her er Opels første elbil.
02:13
Publisert:
 

Et kupp i nobelkomiteen, en rasende stormakt, en fortvilet utenriksminister: Her får du et lite utdrag fra boken
Dagens Næringsliv presenterer Eselet og dragen - en nobel affære. Les hele den satiriske romanen om nobelkomiteen og Norges forhold til Kina i DN fra 1. oktober.
01:25
Publisert: