Mattilsynet har pålagt Marine Harvest å slakte ut fisken på to av selskapets lokaliteter i Feøyvika og Bjørgan i Nord-Trøndelag på grunn av gjentatte overskridelser av lusegrensen, ifølge Intrafish torsdag.

Mattilsynet skal også ha varslet at selskapet ilegges tvangsmulkt om fristen ikke overholdes.

Mattilsynet krever at fisken i disse to lokalitetene skal slaktes ut innen 25. mars. Selskapet skriver i et svar på vedtaket at en har laget en plan for utslakting av begge lokalitetene, og at forventet tømmedato for begge lokalitetene er 12. april

Kommunikasjonssjef Eivind Nævdal-Bolstad i Marine Harvest bekrefter problemet.

- Lusenivåene har nå i flere uker vært betydelige under kravene i forskriften, og situasjonen er under god kontroll. Vi har en god dialog med Mattilsynet om situasjonen ved Feøyvika og Bjørgan, og fisken slaktes nå ut fortløpende, opplyser Nævdal-Bolstad til Intrafish.

- Sammenlignet med mange andre områder i Norge er dette et utfordrende område. Vi mener derimot at vi skal holde god kontroll i området fremover, og har god tro på at tilstrekkelig kapasitet på metoder som fungerer skal sikre dette, sier han.

Følg markedet på DN Investor

Les også: Asia i dag: Her koker eiendomsmarkedet

Lover 150 fly til London-flyplass  

Obama er Cubas nye «posterboy»

Se DNtv:

Forskere mener gutter blir dummere av å se på tv. Dette mener de selv.

http://www.dn.no/DNtv/video/2016/03/18/1039/forskere-mener-gutter-blir-dummere-av--se-p-tv

Perset i Birken som 63-åring med tiden 3.30 

http://www.dn.no/DNtv/video/2016/03/16/1530/slik-trener-birkendronningen-birgit-64
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.