Lakseoppdretter Salmar har besluttet at de ikke søker på variabelt tillatt biomasse, opplyser selskapet til Intrafish torsdag.

«VTB var tenkt som en markedstilpasset ordning og skulle bidra til økt verdiskapning innen videreforedling på kysten. Det er meningsløst av norske myndigheter å avgiftsbelegge en verdiskapning på kysten og i tillegg gjøre den midlertidig", skriver konsernsjef Leif Inge Nordhammer i en e-post til IntraFish.

Les også: Marine Harvest takker nei til laksehjelp

Salmar har tidligere sagt at de vurderer å søke, men kun for konsesjonene sine i Troms og Finnmark. Nå har de imidlertid besluttet at de ikke søker.

"Ordningen kunne gitt en helt marginal vekst forutsatt at biologien hadde blitt en «innertier» i tre år frem i tid - sånn er det ikke i den virkelige verden hvor biologien og rammebetingelsen er uklare", skriver toppsjefen.

Les også: Apple-sjefen: - Ingen har gjort noe galt her (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Følg markedet med DN Investor

Se DNtv:
I natt åpner Oslo Lufthavns nye taxfreebutikk
Vi har testet 70 vinnyheter på Oslo Lufthavns nye taxfreeflaggskip.
02:06
Publisert: